Завршена реализација пројекта „Сеоски трг“ неформалне групе младих „Снага Ушћа“

Неформална група младих „Снага Ушћа“ завршила је реализацију волонтерског пројекта „Сеоски трг“, за коју су добили подршку Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, а преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Циљ њиховог пројекта је био поправка дечијег мобилијара, изградња летњиковца и постављање клупа за седење у парку у ком млади и деца из села Ушће код Обреновца проводе слободно време.

У центру села налазе се Дом културе, спортски терени, основна школа и школски парк. Чланови неформалне групе младих „Снага Ушћа“ завршили су реализацију волонтерских акција током којих су изградили леп и комотан летњиковац у парку, направили стазе, поставили клупе за седење, набавили љуљашке и направили нове клацкалице.

Дечији мобилијар, тј. клацкалице и љуљашке, је био неупотребљив. Једина заштита и заклон од кише у парку је била тераса Дома културе, која се налази поред парка. Реализацијом овог пројекта парк је добио летњиковац који може заштитити од сунца и кише, а деца су добила више простора за игру.

Изградња летњиковца је захтевала планирање дизајна и конструкције, равњање земљишта, размеравање, ископавање рупа за стубове, позиционирање и наливање дрвених стубова бетоном, постављање венчанице и рогова и покривање крова осб и ондулин таблама.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Ликовна изложба „Две четкице“ 25. фебруара...

Неформална омладинска група „Хајде да…“ организује 25. фебруара у 20.00 часов...

thumbnail
hover

Наставак активности на пројекту „Активирај се...

Еколошка секција ТШ „Сава Мунћан“ из Беле Цркве добила је подршку Министар...

thumbnail
hover

Завршен пројекат „Различито смо исти!“

Омладински волонтерски пројекат „Различито смо исти!“ је успешно реализов...