Завршена реализација пројекта „Сеоски трг“ неформалне групе младих „Снага Ушћа“

Неформална група младих „Снага Ушћа“ завршила је реализацију волонтерског пројекта „Сеоски трг“, за коју су добили подршку Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, а преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Циљ њиховог пројекта је био поправка дечијег мобилијара, изградња летњиковца и постављање клупа за седење у парку у ком млади и деца из села Ушће код Обреновца проводе слободно време.

У центру села налазе се Дом културе, спортски терени, основна школа и школски парк. Чланови неформалне групе младих „Снага Ушћа“ завршили су реализацију волонтерских акција током којих су изградили леп и комотан летњиковац у парку, направили стазе, поставили клупе за седење, набавили љуљашке и направили нове клацкалице.

Дечији мобилијар, тј. клацкалице и љуљашке, је био неупотребљив. Једина заштита и заклон од кише у парку је била тераса Дома културе, која се налази поред парка. Реализацијом овог пројекта парк је добио летњиковац који може заштитити од сунца и кише, а деца су добила више простора за игру.

Изградња летњиковца је захтевала планирање дизајна и конструкције, равњање земљишта, размеравање, ископавање рупа за стубове, позиционирање и наливање дрвених стубова бетоном, постављање венчанице и рогова и покривање крова осб и ондулин таблама.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Отворен конкурс за подршку локалних волонтерских...

Ове јесени и зиме и ти можеш кроз програм „Млади су закон“ да се са својим др...

thumbnail
hover

Национални програм МЛАДИ СУ ЗАКОН девету...

И ове године Министарство омладине и спорта Републике Србије подржава реали...

thumbnail
hover

Danas obeležavamo 5. decembar, Međunarodni dan...

Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i predstavnici Resurs centara nacionalnog programa ...