Вршњачка едукација у лесковачким средњим школама

Волонтерска група „ВОКЕЦ“ је од 15.-17.09. у Омладинском клубу у Лесковцу реализовала тродневну обуку за вршњачке едукаторе и едукаторке за промоцију равноправности и толеранције. Током октобра, млади учесници и учеснице обуке ће одржати радионице у 9 средњих школа у Лесковцу за око 270 својих вршњака и вршњакиња.

„Поред обуке вршњачких едукатора и радионица у средњим школама, са младима ћемо заједнички израдити и информативну брошуру тј. приручник који треба да им помогне да лакше препознају дискриминацију и науче како да на њу реагују“ – рекао је Филип Станојевић, координатор волонтера и додао да ће током пројектних активности младима у Лесковцу поделити 350 брошура.

Овај омладински волонтерски пројекат за циљ има пружање подршке младима из осетљивих група кроз вршњачку едукацију и оснаживање средњошколаца у Лесковцу за промоцију и заштиту људских права осетљивих група у школама и у локалној заједници.

Волонтерски пројекат „Различитост не дискриминише!“ спроводи неформална омладинска група „ВОКЕЦ – Волонтерски клуб Едукационог центра” у оквиру пројекта Млади су закон 2017 – Јабланички и Пчињски округ, који реализује Удружење Народни парламент, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Отворен конкурс за подршку локалних волонтерских...

Ове јесени и зиме и ти можеш кроз програм „Млади су закон“ да се са својим др...

thumbnail
hover

Национални програм МЛАДИ СУ ЗАКОН девету...

И ове године Министарство омладине и спорта Републике Србије подржава реали...

thumbnail
hover

Danas obeležavamo 5. decembar, Međunarodni dan...

Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i predstavnici Resurs centara nacionalnog programa ...

Leave us a comment