ПРОСЛАВA Међународног дана волонтера

Министарство омладине и спорта и Млади истраживачи Србије вас позивају да 5. децембра 2017. године од 14.00 до 16.00 часова у Скупштини Општине Сремски Карловци (Трг Бранка Радичевића 1) присуствујете свечаности поводом обележавања Међународног дана волонтера у Србији и поводом осме године реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН.

Прославом у Сремским Карловцима желимо да укажемо на важност активизма и волонтирања младих кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН у својим локалним заједницама али и њихову мобилност унутар и ван земље и тако да покажемо волонтерима колико ценимо њихово залагање. Желимо да покажемо нашу спремност да радимо на омогућавању учешћа младих из свих крајева земље, водећи рачуна и подстицајући мобилност нарочито међу младима са смањеним могућностима, из руралних средина.

Позивамо све волонтере који су у протеклих 8 година учествовали у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН да буду почасни гости у Сремским Карловцима, где ће им се обратити министар омладине и спорта, Шеф Делегације ЕУ у РС, представник УН у РС, представник Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и председник Општине Сремски Карловци, који својим обраћањем потврђују своју спремност, вољу и одговорност да се унапреди положај волонтера и организатора волонтирања у Србији и на Дан волонтера своју пажњу и речи усмеравају управо вама. Чућете и инспиративне приче овогодишњих волонтера а и посетити прелепе Сремске Карловце, уз водича из Покрета горана Војводине.

Међународни дан волонтера се у Србији обележава већ 8 година као национална прослава у оквиру програма Министарства омладине и спорта РС „Млади су закон“, док се на међународном плану овај дан обележава одлуком организације Уједињених нација од 1985. године: http://www.volunteeractioncounts.org/en/. Ове године парола је „Volunteers act first”

У прилогу можете наћи агенду догађаја и инфо пакет, а учешће је обавезно потврдити најкасније до понедељка, 4. децембра 2016. године до 12.00 сати на овом линку: https://istrazivaci.wufoo.eu/forms/potvrda-dolaska-meaeunarodni-dan-volontera-2017/

Сва додатна питања можете упутити на телефон 011/3116663, 069/3116663 или адресу е-поште lena.micic@mis.org.rs

 

Захваљујући финансијској подршци Министарства омладине и спорта, стручној подршци Ресурс центара и Младих истраживача Србије од 2010. до краја 2017. године, током реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, финансирано је више од 1.420 омладинских ad-hoc волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих. Од 2014. године до краја 2017. године реализовано је укупно 127 међународних волонтерских кампова уз подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије у којима је учествовало више од 900 волонтера из 25 земаља и више од  1000 младих из Србије и поклонило више од 88.500 волонтерских сати.

Млади су уређивали је јавне просторе у својим локалним заједницама, реализовали акције у циљу подстицања хуманости и солидарности, разумевања и толеранције, безбедности, међугенерацијске сарадње, давали свој несебичан допринос уређењу и развоју заједнице и заштити животне средине, развијали предузетнички дух, вештине тимског рада и интеркултурног разумевања.

ПРАКТИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: У прилогу пронађите детаљну агенду прославе, као и инфо пакет.

Сви присутни гости су позвани да остану на коктел ручку, a путни трошкови ће бити рефундирани од стране Младих истраживача Србије учесницима који су током 2017. године били део програма „Млади су закон“, најкасније 10 дана по приспећу оригиналних путних карата на адресу Младих истраживача Србије (Булевар уметности 27, 11150 Београд).

Више о начину рефундације погледајте овде.

 

КАКО ДОЋИ ДО ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ:

од 13.30 до 14. 00 сати је регистрација учесника.  Најлакше је доћи до Сремских Карловаца из Београда или из Новог Сада, одакле треба узети аутобус за Карловце.

Аутобуска и железничка станица у Београду и у Новом Саду су једна поред друге.

Возом: Можете погледати ред вожње на овом линку или звати на 011/360-28-99 (Београд) 021/443-200 (Нови Сад) за ред вожње и цену карте. Тачка А на мапи је железничка станица у Сремским Карловцима.

Аутобусом:  Аутобуска станица у Београду се налази у Железничкој улици бр. 4, а информације о реду и цени вожње можете добити на 011/2636-299, од 5.30 до 22.00. Тачка Б на мапи је аутобуско стајалиште у Сремским Карловцима (није аутобуска станица, само стајалиште).

Аутобус за Карловце из Београда иде на сваких 15 минута до пола сата, а карта у једном правцу је око 480 динара. Ако имате YouthCard картицу или сте студенти, онда имате и додатни попуст. Вожња траје око сат и петнаест минута. Тачан сат поласка можете видети на овом линку.

 

Аутобуска станица у Новом Саду се налази у Булевару Јаше Томића 6, а информације о реду и цени вожње можете добити на 021/444-022 у времену од 6,40 – 22. Аутобус за Карловце из Новог Сада иде на сваких пола сата до сат времена, а карта у једном правцу је 155 динара, а вожња траје око 30 минута. Информације можете наћи на овом линку.

Видимо се ускоро!

Млади истраживачи Србиje

АГЕНДА

13.30 – 14.00 Окупљање гостију у сали Oпштине Сремски Карловци, регистрација учесника

14.00 – 15.00  Пленарни део прославе (модераторка: Тања Петровић, Млади истраживачи Србије)

• волонтирање из угла камп лидера (Мила Милетић – волонтерка) – мотивациони говор и приказивање дела документарног филма „Дневник камп лидера“ www.youthleaders.online

• обраћање министра омладине и спорта Републике Србије, Вање Удовичића,  и додела награда најбољим омладинским волонтерским пројектима и организаторима волонтерских кампова (биће потврђено)

  • обраћање помоћнице министра за омладину Снежане Клашње, Министарство омладине и спорта Републике Србије

• обраћање представника Делегације Европске уније

• обраћање представника Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

• обраћање председника Оппштине Сремски Карловци обраћање

• представљање програма Млади су закон 2017, Млади истраживачи Србије – Волонтерски сервис Србије

• представљање омладинског волонтерског пројекта из угла волонтера

• предсtављање међународног волонтерског кампа из угла организатора

15.00 – 16.00 Коктел ручак

16.00 – 18.00 Обилазак Сремских Карловаца уз водича из Покрета горана Војводине

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment