• Мапа
 • Street View
 • Навигација
 • Driving
 • Walking
 • Bicycling
 • Transit

Одред извиђача Ђорђе Симеоновић

 • Objavljeno
 • 715
 • DO NOT USE WITHOUT IVICA IVANOVIC'S PERMISSION
  DO NOT USE WITHOUT IVICA IVANOVIC'S PERMISSION
 • DO NOT USE WITHOUT IVICA IVANOVIC'S PERMISSION
Информације
Назив ресурс центраОдред извиђача Ђорђе Симеоновић
ОкругБорски и Зајечарски
АдресаВашариште ББ, Зајечар
Контакт телефон061 15 30 840
Детаљне информације

Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић“ Зајечар већ више од 60 година (од 1955.) припада вековној традицији извиђаштва на овдашњим просторима. Перманентно постоји и ради све то време, за које је стекао високи углед у локалној заједници.

Примарна циљна група извиђачке организације су млади од 15 до 30 година, мађутим потенцира и анимацију чланства у ранијем узрасту која се перманентно развија и кулминира у поменутом.

Појединачно чланство преласком у сениорску категорију, својом афективном везаношћу за извиђаштво, обезбеђује сваковрсну подршку организацији,  као и достојно репрезентовање у друштвеној заједници.

Мисија извиђачке организације је свеобухватни третман опште културолошких вредности за појединца и друштво. То обухвата и потенцирање персоналних остварености са конструктивном друштвеном улогом.

Такву мисију ивиђачка организација остварује стратешким усмерењем на специфичне вештине живота у природи и то оне непосредно егзистенцијалног и аутономног карактера.

 

Поред спровођења свог специфичног програма,  извиђачи Зајечара активно учествују у друштвеном животу локалне заједнице пружајући сваковрсну подршку свим јавним, друштвеним догађајима, што за последицу има популарност у локалној  друштвеној заједници као и несебичну подршку локалних институција.

 

Одред извиђача је 2017. другу годину заредом Ресурс центар за Зајечарски и Борски округ у оквиру програма „Млади су закон“.

Обе године је био домаћин Међународних омладинских волонтерских кампова у организацији Младих истраживача Србије.

Свих претходних година одред извиђача је у програму „Млади су закон“ учествовао као удружење младих и спроводио пројекте претежно у области заштите животне средине.

Позив на конкурс за ОВП-е 2017. је објављен преко сајта Града као партнера на пројекту:

http://www.zajecar.info/tenderi/393-konkurs-za-finansiranje-omladinskih-volonterskih-projekata-u-cilju-podsticanja-aktivizma-i-volontiranja-mladih

 

Програм „Млади су закон“ за Зајечарски и Борски округ 2017. обухвата 9 омладинских волонтерских пројеката у укупној вредности од 600.000 динара.

У оквиру њих,

3 пројекта се односе на уређење јавних простора (од којих се 1односи на афирмацију омладинског простора у руралној заједници),

2 на заштиту животне средине (од којих се 1 односи на унапређење резултата овогодишњег међународног омладинског кампа),

1 на Промовисање међугенерацијске сарадње,

1 на Промовисање солидарности и хуманости,

1 на Промовисање разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе,

1 на Промовисање здравих и безбедних стилова живота.