Danas obeležavamo 5. decembar, Međunarodni dan volontera

Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i predstavnici Resurs centara nacionalnog programa volontiranja mladih MLADI SU ZAKON  5. decembra 2017. godine od 14.00 do 16.00 časova u Skupštini Opštine Sremski Karlovci (Trg Branka Radičevića 1) organizuju svečanost povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji i povodom osme godine realizacije ovog programa. Proslavom započinje i godišnja konferencija nacionalnog programa volontiranja MLADI SU ZAKON koja će se održati od 5. do 7. decembra u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, uz strateško partnerstvo omladinskih mreža KOMS, NAPOR i Asocijacije Kancelarija za mlade.
Proslavom u Sremskim Karlovcima želimo da ukažemo na važnost aktivizma i volontiranja mladih kroz program MLADI SU ZAKON u svojim lokalnim zajednicama ali i njihovu mobilnost unutar i van zemlje i tako da pokažemo volonterima koliko cenimo njihovo zalaganje. Želimo da pokažemo našu spremnost da radimo na omogućavanju učešća mladih iz svih krajeva zemlje, vodeći računa i podsticajući mobilnost naročito među mladima sa smanjenim mogućnostima, iz ruralnih sredina.

Ovom povodom će biti nagrađeni i istaknuti ovogodišnjih najboljih 13 omladinskih volonterskih projekata (OVP) i 5 volonterskih kampova i objavljen web dokumentarac o međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji: www.youthleaders.online.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta, stručnoj podršci Resurs centara i Mladih istraživača Srbije od 2010. do kraja 2017. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, finansirano je više od 1.420 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih. Od 2014. godine do kraja 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.
Međunarodni dan volontera se u Srbiji obeležava već 8 godina kao nacionalna proslava u okviru programa Ministarstva omladine i sporta RS „Mladi su zakon, dok se na međunarodnom planu ovaj dan obeležava odlukom organizacije Ujedinjenih nacija od 1985. godine. Ove godine parola je „Volunteers act first

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment